BÖTE NEDİR?

By | 02:01 Leave a Comment
“BÖTE bölümü öğrencileri, sanılanın aksine sadece bir teknolojik cihazın (bilgisayar) öğretmeni olmak için bu bölümü okumazlar. Öyle olsaydı her cihaz için bir öğretmenlik bölümünün açılması gerekirdi. Mesela; Buzdolabı öğretmenliği :) Kulağa komik geliyor değil mi? Bu tür görüşler bölümün yeterince tanınmasını engellemekte ve gelişimine ket vurmaktadır. Bu nedenle bölümü okumakta olan ya da bu bölümünden mezun kişilerin alanın kapsamını iyi bilmesi, bölümün başkaları tarafından da fark edilmesini kendilerine misyon edinmesi gerekmektedir.”

Yukarıda bir makaleden aldığım yazıda da olduğu gibi BÖTE bilgisayar öğretmenliğinden ibaret değildir. Çünkü geniş kapsamlı bir bölümdür.

Bende bir BÖTE okuyor olsam da soranlara -bilgisayar öğretmenliği okuyorum-diyorum. Çünkü BÖTE’yi açıklamaya çalışsam ben bile açıklayamam gerçekten.

Halka “BÖTE nedir?” dendiğinde birçok insanın bilmediği görülüyor  ve çok değişik sonuçlar alınıyor. Buna örnek olarak sizle bir video paylaşmak istiyorum.

 


Makale Adı: BÖTE NEDİR? NASIL TANIMLANIR? OKUL MÜZESİYLE BAŞLAYAN SERÜVENDEN İNSAN PERFORMANS TEKNOLOJİLERİNE UZANAN YOLCULUK
Makale Yazarları:
Hasan ÇAKIR
Ayça ÇEBİ
Seher ÖZCAN
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: