BİLGİSAYAR ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

By | 11:28 1 comment

Bilgisayar seçerken dikkat etmemiz gereken ilk şey hangi amaçla kullanacağımız olmalı. Örneğin internette gezinmek, sunum hazırlamak, mail gönderip almak için alacağınız bilgisayarla yeni oyunları oynamak için alacağınız bilgisayar farklı olacaktır veya bilgisayarınızda 3 boyutlu çizim yapacaksanız oyun oynamak için alacağınız bilgisayardan farklı olacaktır.Bu nedenle önce bilgisayarı alma amacınızı belirlemeniz gerekiyor ve birkaç özelliklerine dikkat etmemiz gerekir.Bunlar;

İŞLEMCİ: Bilgisayarın gerçekleştirdiği işlemlere temel oluşturan hesaplamaları yapar, bilgisayardaki işlemleri gerçekleştirir ve gerekli yerlere gönderir.

 İŞLETİM SİSTEMİ: Bilgisayar donanımının doğrudan denetimi  ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem yazılımıdır.

SABİT SÜRÜCÜ BOYUTU: Konu bilgisayar olunca hiçbir zaman çok fazla sabit disk alanınız olmaz. Çok küçük ve sadece birkaç uygulama ile  dolan bir sabit diske sahip olmak istemezsiniz. 
Bu konuda masaüstü bilgisayarlar en fazla seçeneği sunarlar. Dizüstü bilgisayarlar 640 GB’a kadar çıkabilir. Netbook’lar 160 GB ile 320 GB arası boyutta kapasite sunar. Bazı istisnalar olsa da, sabit disk boyutu büyüdükçe fiyat artar. Ana kural, alabileceğiniz en yüksek kapasiteli bilgisayarı almaktır.Bütçe kısıtınız varsa ya da kapasiteniz dolarsa da, bir harici disk alarak kapasitenizi artırabilirsiniz

RAM:"Random access Memory" yani rastgele erişimli bellek demektir. Veri depolanabilir, silinebilir, okunabilir, değiştirilebilir. Elektrik kesintisi veya makineyi kapatma durumunda Ram bellekteki tüm bilgiler silinir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Bilgisayar seçimimde verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Artık buypasa.com 'dan istediğim bilgisayarı alabilirim.

    YanıtlaSil