BİLGİSAYARIN GÜNÜMÜZDE KULLANIM ALANLARI

By | 06:04 Leave a Comment
Günümüzde bilgisayarın kullanılmadığı alan ve meslek hemen hemen yoktur.
Eğitimde; Eğitimin (yabancı dil öğreniminden, tıptan bilimsel araştırmalara kadar) bilgisayar destekli yapılması.
Ekonomik araştırmalarda; Ekonomik verilerin hesaplanması, yorumlanması vs.
Trafik kontrolünde; Trafik ışıklarının zamanlaması ve diğer trafik işlemlerinin tamamlanması vs
Askeri alanda; Nükleer silahların denetiminde, Simülasyon ve uzay çalışmalarında
İmalatta; Üretim esnasında kalite kontrol ve otomatik üretim amacıyla (robotik üretim).
Kamusal hizmetlerde; Devlet hizmetleri, sağlık hizmetleri, banka hizmetleri planlama hizmetleri vs
İletişim (İnternet); Uzak mesafeler arasında bilgi alış verişinde
Ticaret ve yönetimde; Muhasebe, bordro, satış, rezervasyon, stok kontrolü vs
Masaüstü yayıncılıkta;Bilgisayarın daktilo gibi kullanılmasıdır. Böylece; yazılan yazı ekrandan takip edilebilir, yanlış yazılan yazı düzeltilebilir, üzerinde istenilen değişiklikler yapılabilir, saklanabilir ve çıktısı alınabilir.
Ofis otomayonunda; Bir işletmenin veya işletmeler arası ofis hizmetlerinin bilgisayar aracılığıyla yürütülmesidir.

Bilgisayarlı Konferans: iki uzak mesafe arasında görüntülü konferans düzenlenebilmektedir. Görüntüler, büyük ekranlara yansıtılarak daha rahat görünmesi sağlanır.
Sunum: Toplantı ve konferansıarda anlatılanların daha etkili olması için görsel ve işitsel sunumlar yapılabilir. Böylece sunucu, anlattıklarını bilgisayar vasıtasıyla daha anlaşılır ve düzenli yapabilir. Yaygın kullanılan sunum programı Microsoft Powerpoinfdir.
Mühendislik Uygulamaları: Mühendislerin ve mimarların çizim ve tasarımlar için, elektrik mühendislerinin endüstriyel tasarımları için bilgisayar yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En yaygın kullanılan program AutoCAD yazılımıdır.
Çizim ve boyama, grafik yazılımları, görüntü işleme, entegre yazılımlar, multimedia (çoklu ortam), istatistik, animasyon (canlandırma), ticari uygulamalar ve oyun için de bilgisayarlar kullanılmaktadır.
Ayrıca günümüzde; çok incecik damarlardan insan vücuduna gönderilen mikro işlemcilerle şimdiye kadar başarılamayan bazı ameliyatlardan çok başarılı sonuçlar alındığını televizyon ve gazete haberlerinden öğrenmekteyiz. Bilgisayar günümüzde tıbbın her alanında ve dayanıklı tüketim mallarının üretiminde yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bunlar bir yana günümüzde insanlar bilgisayarı en çok eğlenmek, vakit geçirmek için kullanır. Örneğin; facebook, twitter vb. gibi sosyal siteleri ya da tavla, okey vb. gibi oyunları oynamak için kullanır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: